Ευχές για Καλές Γιορτές

Οι ευχετήριες κάρτες των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου μας, όπως αυτοί σχεδίασαν στο μάθημα των ΤΠΕ με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους κ. Γιαννοπούλου Π.

 

http://vod-new.sch.gr/asset/detail/bdJdYDVSYUZGPHKeEyqaRQCA/b257rKYbVWjjWeaVukUwGa3A

http://vod-new.sch.gr/asset/detail/p1sZaFybigefaYSNjK8PicTL/h2Rc8CVSwMUsCdhtYkZmUWic

 

 

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

 

Οι μαθητές του Στ1 κατά τη διδακτική επεξεργασία στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας έγραψαν ένα παραμύθι για τη Μέρα και τη Νύχτα και το ανέπτυξαν με τη δική τους παιδική σκέψη.......ας μη γίνουμε αυστηροί κριτές τους......απολαύστε το!!!!

..

...

 

 

Μια φορά κι έναν καιρό πέρα ψηλά στον ουρανό ζούσε ο Ήλιος. Ο Ήλιος έδινε φως στους ανθρώπους που ζούσαν στη Γη την κόρη του. Επίσης η Γη είχε και μια μικρή αδελφή την Σελήνη.

Κάποια μέρα οι άνθρωποι παρακάλεσαν τον Ήλιο λέγοντας του ότι να βρουν ένα τρόπο να κοιμηθούν. Έτσι αυτός χώρισε την Γη στα δυο και είπε στην Σελήνη να φωτίζει αυτή το ένα μισό  και αυτός το άλλο και στην συνέχεια άλλαζαν θέσεις. Δηλαδή όταν  υπήρχε Σελήνη ήταν νύχτα και όταν υπήρχε ο Ήλιος υπήρχε μέρα. Φυσικά ο Ήλιος θα μπορούσε να πει στη Γη να είναι η νύχτα δεν το έκανε διότι εκεί βρίσκονταν οι άνθρωποι. Η Γη ήταν πολύ χαρούμενη και πέταγε αστέρια.

Αυτό συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πάντα. Ο Ήλιος δεν θα φύγει γιατί μας αρέσει ούτε όμως και η Σελήνη η αγαπημένη μας νύχτα που εμείς την ζητήσαμε!!!

Βασίλης Κόντος

 

 

Μία φορά και ένα καιρό ζούσαν στον ουρανό δυο αδερφές ,η Νύχτα και η Μέρα. Όμως αυτές τσακώνονταν συνεχώς για το ποια είναι πιο ωφέλιμη για τη Γη. Η Νύχτα έλεγε ότι αυτή είναι πιο ωφέλιμη για τους ανθρώπους γιατί με αυτήν ξεκουράζονται, ενώ από την άλλη η Μέρα ισχυριζόταν ότι είναι πιο δημιουργική  γι΄ αυτό και χρειαζόταν περισσότερο.

 

         Η Γη δεν μπορούσε να τις βλέπει να τσακώνονται συνεχώς και τους είπε:’’ Ακούστε με, προσεκτικά, πως μπορείτε να μοιράζετε τις ικανότητες σας .Θα περιστρέφομαι γύρω από τον εαυτό μου και εσείς θα στέκεστε σε μια μεριά. Εσύ ως Νύχτα και εσύ ως Μέρα.’’ Κι έτσι έγινε………

Κωνσταντίνα Δομούζη

 

 

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν δύο αδελφές .Η μία ήταν η μέρα και η άλλη η νύχτα. Η μέρα είχε κάτασπρα και γαλανά μάτια, ενώ η νύχτα είχε κατάμαυρα μαλλιά και μαύρα μάτια.  Ο ήλιος θέλησε να παντρευτεί και διάλεξε την ημέρα. Έτσι οι δύο αδελφές δεν μπόρεσαν να ξανασυναντηθούν . Από τότε η νύχτα προσπαθεί να συναντήσει  την ημέρα , αλλά δεν μπορεί, γιατί βρίσκεται  μαζί με τον άνδρα της και ξεκουράζονται. Αλλά και τότε πάλι είναι δύσκολο γιατί ο ήλιος  βιάζεται. Έτσι , καταλήγει η νύχτα να αναζητεί την ημέρα, αλλά δεν μπορούν να βρεθούν.

Ηλίας Δομούζης

 

 

Γεια και χαρά σας! Είμαι ένα έξυπνο και δυναμικό αγόρι και με λένε Γήινο. Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που με έκανε να αλλάξω τις απόψεις μου και τη στάση μου σε σχέση με «το σπίτι» μας, τον πλανήτη μας.


Ήταν μια μέρα ηλιόλουστη και φωτεινή, σαν τη σημερινή. Αποφάσισα λοιπόν να πάω μια βόλτα στην παραλία και μετά στο γειτονικό δάσος. Ήταν άνοιξη και δεν είχε πολύ κόσμο. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να απολαύσω την ηρεμία του τοπίου και την ομορφιά της φύσης. Α α α!!! Ξέχασα να σας πω πως είμαι λάτρης της ζωγραφικής και έτσι πήρα μαζί μου το μπλοκ, τις πολύχρωμες μπογιές μου ελπίζοντας ότι θα εμπνευστώ και θα ζωγραφίσω κάτι υπέροχο.


Όταν έφτασα στην παραλία, έστησα τα πράγματά μου, πήρα το μολύβι μου και άρχισα να σχεδιάζω. Συνειδητοποίησα τότε ότι αυτό που σχεδίαζα δεν ήταν ένα ωραίο τοπίο, αλλά νεκρή φύση!!!! Παντού υπήρχαν σκουπίδια, αποτσίγαρα, νεκρά ψάρια, σακούλες, ξερόκλαδα και στάχτες. Καθώς τα έβλεπα όλα αυτά γύρω μου, μια βαθιά  λύπη με κυρίευσε για αυτόν τον άλλοτε πανέμορφο χώρο!!!


Τότε άκουσα κάτι σαν φωνή να βγαίνει από τα βάθη της θάλασσας.
– Είμαι μια μικρή νεράιδα, με λένε «ΗΜΕΡΑ»…. που δεν αντέχω να βλέπω αυτά που βρίσκονται γύρω μου. Βοήθησε με, σε παρακαλώ!

– Το ποτάμι είναι  γεμάτο με επικίνδυνα απόβλητα από το κοντινό εργοστάσιο. Κάνε κάτι για να σταματήσεις αυτήν τη μόλυνση, σε παρακαλώ!


Σε λίγο έφτασα στο γειτονικό δάσος όπου είχα προγραμματίσει να πάω μετά. Τίποτα όμως δε θύμιζε το δάσος που ήξερα: τα δέντρα είχαν αφανιστεί!! Όλα σκοτεινά. Μόνο ένα γέρικο δεντράκι μου κουνούσε αδύναμα, σαν να με χαιρετούσε, τα λιγοστά του φύλλα. Τότε μου μίλησε με ανθρώπινη φωνή. - Είμαι η νεράιδα της «ΝΥΧΤΑΣ».

 – Πες στους Ανθρώπους που πιστεύουν, ότι η φύση ανήκει μόνο σε αυτούς¨ γιατί δεν αφήνουν τη Μητέρα Φύση να προσφέρει απλόχερα τα δώρα της;¨
- Εγώ και η φίλη μου η Μέρα …………. Είχε η Μέρα δειλά πλησιάσει στην παρέα μας αποφασίσαμε να κάνουμε  την αρχή. Θα φροντίσουμε  να σώσουμε τον πλανήτη σας. Θα μιλήσουμε στον πατέρα μας τον Ήλιο να μας βοηθάει να συναντιόμαστε περισσότερες φορές. Αν προσπαθήσουμε και οι δυο μαζί…… θα πείσουμε εσάς τους ασυλλόγιστους ανθρώπους. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ;;;;

Γέλασα πολύ και της εξήγησα ότι η γη με την κίνηση της γύρω από τον εαυτό της δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό. Γέρασε εξάλλου κι έχει μάθει έτσι να κινείται……μπορεί τώρα να αλλάξει συμπεριφορά;;;…….έστω κι αν βλέπει πως με την τεράστια μόλυνση του περιβάλλοντος οδεύει στο τέλος της.

Η μέρα και η νύχτα με άκουγαν με προσοχή κι απάντησαν με μια φωνή.

-          Ολημερίς κι ολονυχτίς θα ρίχνουμε φως για να φύγει το σκοτάδι από το μυαλό των ανθρώπων για να σώσουμε αυτόν τον πλανήτη για να συνεχίσει να κάνει τη βόλτα του γύρω από τον εαυτό του και να υπάρχουμε εμείς κι άλλοτε γύρω από τον ήλιο για να έρχονται και να φεύγουν τα καλοκαίρια και οι χειμώνες.

Συμφώνησα μαζί τους και τους υποσχέθηκα να τις βοηθήσω στην εκστρατεία τους!!!!!!!!!!!!!!!!

Χρυσόστομος Μπάρλος

 

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο αδελφές, η Μέρα και η Νύχτα. Ήταν καλά κορίτσια και ο πατέρας τους ο Ήλιος τις αγαπούσε πολύ. Όμως μια μέρα, μια κακιά μάγισσα έκλεψε τα κορίτσια και τις φυλάκισε σ' έναν πολύ ψηλό πύργο. Ο Ήλιος όταν ανακάλυψε που ήταν οι κόρες του, προσπάθησε να τις ελευθερώσει. Όμως δεν μπόρεσε με τίποτα γιατί τα μάγια ηταν πολύ δυνατά. Έτσι, το μόνο που μπόρεσε να κάνει, επειδή οι κόρες του ήταν φυλακισμένες σε ξεχωριστά δωμάτια, ήταν να πηγαίνει να βλέπει τη μία για δώδεκα ώρες και μετά την άλλη για άλλες δώδεκα ώρες.

Ioυλία Αρχοντή

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤ

Ενημερωθείτε εδώ για τις δραστηριότητες της ΣΤ' Δημοτικού