Παρακαλούνται οι γονείς που διαφωνούν με τη δημιοσίευση οπτικοακουστικού υλικού που αφορά τα παιδιά τους να μας ειδοποιήσουν στο τηλέφωνο ή στο email του σχολείου.

Επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης (2013)

Στα  πλαίσια  του  πολιτιστικού  προγράμματος   " Ο  Μυκηναϊκός  κόσμος  της  Αχαϊας " που  εκπονεί  το  ΣΤ2  του  σχολείου μας  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική  επίσκεψη  της ΣΤ τάξης στον  αρχαιολογικό  πάρκο  της  Βούντενης. Έγινε  ξενάγηση  στο  χώρο, λύθηκαν απορίες των  μαθητών  σχετικές  με  τα  ευρήματα  και  δόθηκαν  χρήσιμες  πληροφορίες  από  τους  αρχαιολόγους  Μιχάλη  Γκαζή  και  Σοφία  Κασκαντίρη.

Περισσοτερα...

Γνωρίζω το λιμάνι της πόλης μου

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης επισκέφτηκαν το παλιό και το Νέο λιμάνι της Πάτρας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού πρόγραμματος από τον Ο.Λ.ΠΑ. και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας τους και τη σημασία τους για την πόλη μας.

Περισσοτερα...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Οι μαθητές της Στ΄επισκέφτηκαν τους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρχικά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο επιστημών και τεχνολογίας όπου γνώρισαν την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δουν μια σχολική τάξη από το παρελθόν στο Μουσείο Παιδείας του Παιδαγωγικού Τμήματος. Τέλος επισκέφτηκαν την Κεντρική Βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου κι ενημερώθηκαν για το σύστημα δανεισμού βιβλίων.

Περισσοτερα...

Επίσκεψη στην Αθήνα: "Καλλιμάρμαρο - Ίδρυμα Μείζονος Ελλήνισμού" (2012)

Το σχολείο μας οργάνωσε και πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Οι μαθητές των τάξεων Ε΄ - ΣΤ΄ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και να συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα γνωρίζοντας τα ιδεώδη του αθλητισμού. Την ίδια ώρα οι μαθητές της Δ΄ τάξης γνώρισαν την ιστορία των ελληνικών ταχυδρομeίων και θαύμασαν τις συλλογές των γραμματοσήμων στο Ταχυδρομικό & Φιλοτελικό Μουσείο.

Περισσοτερα...